Openbaar Ministerie Curaçao
Volledig scherm
© Openbaar Ministerie Curaçao

Venezolaan met 46 goudstaven ter waarde van 1,7 miljoen betrapt op luchthaven van Aruba

Op de luchthaven van Aruba is gisterenavond een Venezolaanse man aangehouden met 46 staven goud. De man wilde met de 50 kilo aan edelmetaal ter waarde van 2,1 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro) met KLM naar Nederland vliegen. Hij wordt verdacht van goudsmokkel en valsheid in geschrifte.

6 reacties

 • johan vandeweghe

  5 jaar geleden
  haha straks vinden ze de goud gond uit !
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  Erg slim kan die man nu toch ook niet zijn als hij denkt doodleuk met 50 kg goud door de douane te wandelen. Wat het gewicht betreft, er bestaan valiezen met wieltjes en er zijn genoeg mensen die een valies van 50 kg kunnen optillen om ze bijvoorbeeld op een transportband te zetten, zo'n fenomenaal is dat nu ook niet.
 • Gerd Peeters

  5 jaar geleden
  Mag dat dan ook weeral niet ofwat?
 • Christian Deckers

  5 jaar geleden
  Logisch dat er nooit zo'n grote (kleine bedoelen ze) hoeveelheid onderschept werd: als het écht "in het groot" gaat, wordt de andere kant opgekeken. 50kg is ook niet veel als je hier en daar een kilootje moet achterlaten als doorgangspas.
 • censor

  5 jaar geleden
  en dat goud werd met een hef-truck vervoerd in de luchthaven ?
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”