Een overzetboot is door de overstromingen aan land gelopen.
Volledig scherm
Een overzetboot is door de overstromingen aan land gelopen. © EPA

Venetië kampt met zwaarste overstromingen in 53 jaar: beroemde San Marcoplein staat blank

De Italiaanse stad Venetië kampt met extreme overstromingen. Alleen in 1966 stond het water hoger in de drijvende stad. Vele pleinen en historische gebouwen zijn ondergelopen. Burgemeester Luigi Brugnaro roept de noodtoestand uit en waarschuwt voor grote schade. De scholen blijven vandaag dicht.

13 reacties

 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Toon,wat in 1966 gebeurde was voor die tijd uitzonderlijk,deze eeuw gaat dit veel vaker gebeuren wat gezien de onnatuurlijke opwarming logisch is. De atmosfeer wordt onstabieler waardoor er neerslagextremen onstaan en veelvuldige overstromingen in combinatie met stijging zeespiegel.Als u dat 'klimaatonzin' noemt,heeft u weinig kaas gegeten van deze materie of is het ontkenningsdrang?
 • Geert Van de Moortele

  1 jaar geleden
  De natuurelementen hou je niet tegen.Dat zullen ze in Nederland in deze eeuw wel voelen.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  De burgemeester kan alleen maar veronderstellen dat de klimaatopwarming verantwoordelijk is voor deze ramp. Het zijn wetenschappers die moeten aantonen dat dat effectief zo is of dat er andere oorzaken zijn.
 • Ed De Heij

  1 jaar geleden
  Er ligt een miljoenen, miljarden, verslindend suizen project voor de kust om afsluiting van de lagune mogelijke maken..maar helaas wordt dit project geleid door Italianen..fouten in de constructie en de sluizen zitten inmiddels vastgeroest in hun geleiders.
 • Paul De Mol

  1 jaar geleden
  Als deze hoge waterstand duidelijk het gevolg is van klimaatverandering, kan de burgemeester misschien ook eens uitleggen wat dan de nog hogere waterstand van 1966 veroorzaakte, en waarom de oorzaak daarvan nu niet weer de oorzaak zou zijn? Logisch denken is helaas geen voorwaarde om politicus te mogen worden.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees