Volledig scherm
© Getty Images

Vele vrouwen zijn bang in Duitsland: "Ik verstop mijn blonde haren"

De cijfers liegen er niet om. Uit een enquête van de Duitse krant Bild blijkt dat vrouwen zich in Duitsland minder veilig voelen dan vroeger. Hebben de gebeurtenissen van de afgelopen maanden het leven van vrouwen veranderd en hun vrijheid ingeperkt? Enkele Duitse vrouwen getuigen.

  1. Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Russisch president Loekasjenko

    Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Rus­sisch president Loekasjen­ko

    Op de eerste dag van de nationale staking waartoe oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had opgeroepen zijn ruim 600 mensen opgepakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Minsk. Van de 581 arrestaties waren er 486 in hoofdstad Minsk. Ook vandaag waren er al protesten en arrestaties. De protesten tegen het bewind van president Aleksandr Loekasjenko nemen intussen “terroristische trekjes” aan, meent Loekasjenko zelf.
  2. Politiechef Keulen: "Om 20 uur was de situatie net zoals vorige oudejaarsavond, ik maakte mij grote zorgen"

    Politie­chef Keulen: "Om 20 uur was de situatie net zoals vorige oudejaars­avond, ik maakte mij grote zorgen"

    Nadat Keulen vorig jaar het toneel was geweest van massa-aanrandingen, waren alle ogen met eindejaar op de Duitse stad gericht. De politiemaatregelen waren draconisch om een nieuwe escalatie te verhinderen. Maar op een bepaald moment dreigde het toch nog mis te gaan. De politie was verrast door het hoge aantal jonge Noord-Afrikaanse mannen die opnieuw naar Keulen waren afgezakt en moest versterking vragen. Ook in andere Duitse steden verzamelden grote mannengroepen. In Oostenrijk vonden eveneens een reeks aanrandingen plaats.