Dat het zou kunnen worden zoals in Joegoslavië in 1991, zei een Trump-fan - machinegeweer op de borst - aan een telbureau in Las Vegas. Er zijn dubbel zoveel middelen ingezet om extremistische agressie te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat het zou kunnen worden zoals in Joegoslavië in 1991, zei een Trump-fan - machinegeweer op de borst - aan een telbureau in Las Vegas. Er zijn dubbel zoveel middelen ingezet om extremistische agressie te voorkomen. © VTM

Veiligheidsdienst extra alert voor gevaarlijke cocktail van wapens en woedende mannen

Drie op de vier Amerikanen zijn bang dat het in de nasleep van deze verkiezingen tot geweld komt. Een klein deel hoopt daar zelfs op, en droomt hardop van een burgeroorlog. Gewelddadige extreemrechtse en extreemlinkse groeperingen maken zich klaar. En de Amerikaanse veiligheidsdiensten nemen het risico ernstig.

10 reacties

 • Rachel Cousse

  11 maanden geleden
  Moet je niet vragen wat voor een invloed Trump had/heeft op vele Amerikanen, helemaal niks goeds dus. Eigenlijk hoort die man achter de tralies, hij was en is nog steeds een gevaar. Proficiat voor Biden, hij zal werk hebben na de vorige fiasco.
 • Fons Dewaele

  11 maanden geleden
  Een volledig land, zogezegd het machtigste land, wordt wereldwijd belachelijk gemaakt door 1 persoon. Niet te begrijpen dat er dan nog zovele volgers zijn, onbegrijpelijk. Ze hadden deze persoon al vier jaar eerder in een gesticht moeten plaatsen. 
 • Walter Stassen

  11 maanden geleden
  Amerika staat echt in zn onderbroek voor de wereld. wat een land is me dat. kiessysteem dat op niks trekt, domme bevolking, een kinderlijke clown die niet tegen zijn verlies kan als president.. er is niks great aan dat land.
 • Guido Ceuleers

  11 maanden geleden
  Wat wil je met een natie die door een leugenaar geleid wordt. Er moeten veel domme Amerikanen zijn, onbegrijpelijk dat Trump nog zoveel stemmen krijgt. Vandaag weeral 120.000 nieuwe corona besmettingen in USA.
 • Ludovic De Beuckeleer

  11 maanden geleden
  een natie op drift , spijtig.