De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton
Volledig scherm
De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton © REUTERS

Veiligheidsadviseur VS ziet Iran achter aanvallen op handelsschepen

buitenlandDe Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton wijst met beschuldigende vinger naar Iran voor zogenaamde aanvallen op vier koopvaardijschepen voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Achter de "aanvallen" met zeemijnen gaat "zo goed als zeker" Iran schuil, zei Bolton vandaag tijdens een bezoek aan het emiraat Abu Dhabi. Dat meldde de lokale nieuwssite The National. Bewijzen voor zijn beschuldigingen legde hij niet op tafel.

 1. President Rohani houdt Israël verantwoordelijk dood Iraanse kernfysicus en zegt wraak te zullen nemen

  President Rohani houdt Israël verantwoor­de­lijk dood Iraanse kernfysi­cus en zegt wraak te zullen nemen

  De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus. In een verklaring op zijn officieel nieuwsportaal noemt hij de dood van Mohsen Fakhrizadeh een "daad van terrorisme" uitgevoerd door Israël. De president zei ook dat Iran “ter zijner tijd" wraak zal nemen voor zijn dood. Dat bericht het persagentschap Reuters. Ook de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, heeft zaterdag opgeroepen de verantwoordelijken te “straffen”.
 2. Agenten geven Parijzenaar zonder mondmasker minutenlange afranseling
  FRANKRIJK

  Agenten geven Parijze­naar zonder mondmasker minutenlan­ge afranse­ling

  Bewakingsbeelden waarop te zien is hoe een man minutenlang vuistslagen en schoppen van drie agenten incasseert, zorgen voor consternatie in Frankrijk. De man kreeg in het Parijse 17e arrondissement klappen omdat hij zijn mondmasker niet droeg. De agenten maakten zich bovendien schuldig aan racistische verwijten. De agenten zijn geschorst, de Franse minister van Binnenlandse Zaken vraagt hun ontslag. Ook een vierde agent zou geschorst zijn omdat hij zelfs een traangasgranaat bij de man binnen gooide.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit