John Bolton.
Volledig scherm
John Bolton. © EPA

Veiligheidsadviseur Trump waarschuwt Iran: “Interpreteer onze voorzichtigheid niet als zwakheid”

“Iran doet er goed aan de Amerikaanse voorzichtigheid en discretie niet als zwakheid te interpreteren.” Dat heeft John Bolton, de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, vandaag gezegd tijdens een persconferentie in Jeruzalem. Naast hem stond de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

16 reacties

 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Sancties werden opgelegd toen Iran de eis van de VN Veiligheidsraad afwijst, dat Iran stopt met alle verrijking gerelateerde en opwerkingsactiviteiten van uranium. Iran mag nooit over nucleaire wapens beschikken. Niet tegen de VS, niet tegen de wereld. En Amerika zijn een stelletje oorlogshitsers? Wees dankbaar, zeer dankbaar dat er land zoals Amerika bestaat..
 • Luc Lepoudre

  2 jaar geleden
  Mathias Lunders, overschot van gelijk. Maar ken uw geschiedenis overal in de wereld waar de Anglo-Amerikanen gaan "bevrijden" zijn, moet je niet meer rekenen op een zelfstandig buitenlands beleid. Kijk maar rondom ons: overal is Iran "een bedreiging" en een slechterik. Dat is eens een variante op de "wrede dictator die zijn volk onderdrukt" en "het volk snakt naar vrijheid".
 • Rik Connaerdt

  2 jaar geleden
  De aanval inzetten en dan afbreken is geen teken van onversaagdheid en helemaal geen teken van voorzichtigheid. Immers, was dit wel zo, dan waren die vliegtuigen op het dek gebleven. Dit is dus duidelijk een teken van wankelmoedigheid of zwakte. Trouwens wat deed die drone daar?
 • Van Damme Marleen

  2 jaar geleden
  Die amerikanen vervelen zich niet graag precies, welk "excuus" gaan ze deze keer uitvinden om t vuur aan de lont te kunnen steken..? Smerig!!!!
 • Mathias Lunders

  2 jaar geleden
  Uiteraard in israel naast Netanyahu, VS schoothondje van Israël gaat weer ten oorlog voor Israël. Lafaards vecht jullie eigen oorlog uit. Al jaren stuurt Israël erop aan Iran de enige overblijvende islamistische grootmacht in het Midden-Oosten te destabiliseren. Europa doet wakker aub! Remember Irak en Syrië?