John Bolton die bekendstaat als een havik, is sinds april de nationaal veiligheidsadviseur van president Donald Trump. Onder George W. Bush Jr. was hij VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties.
Volledig scherm
John Bolton die bekendstaat als een havik, is sinds april de nationaal veiligheidsadviseur van president Donald Trump. Onder George W. Bush Jr. was hij VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties. © EPA

Veiligheidsadviseur Trump haalt uit naar "gevaarlijk" Internationaal Strafhof

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft het Internationaal Strafhof in Den Haag ervan beschuldigd "inefficiënt, onverantwoordelijk en gewoon gevaarlijk" te zijn. In een nooit geziene aanval tegen de instantie die oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid moet berechten, haalde nationaal veiligheidsadviseur John Bolton tegenover de conservatieve organisatie Federalist Society uit naar de mogelijkheid dat het Strafhof Amerikaanse soldaten die in Afghanistan hebben gediend zou berechten.

31 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Dus wie oorlogsmisdaden pleegt in het buitenland is een "patriot" en beschermt zijn vaderland???
 • danny braun

  2 jaar geleden
  Chapeau aan de Trump-administratie die het lef heeft om de waarheid te verkondigen in tijden waarin mensen bang zijn om ze uit te spreken.
 • lucien lemahieu

  2 jaar geleden
  dat tribunaal is overbodig, er zijn geen slechten, enkel goede leiders.
 • Peter Bonacasa

  2 jaar geleden
  Otto-Jan? Uinversele rechten van de mens. Conventie van Geneve? Internationaal recht? Nooit van gehoord??? Die wetgeving bestaat. Jezelf informeren voor je post is toch wel een basisvereiste, nee?
 • Daan Roos

  2 jaar geleden
  De VS ook niet Christine! En die hebben al een hele waslijst van misdaden tegen burgers zelfs in niet oorlogsgebieden. Vraag maar aan een Zuid Koreaan of Japanner.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park