Veerle Goffin besliste tijdens de lockdown om haar huis onder de zon te verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Goffin besliste tijdens de lockdown om haar huis onder de zon te verkopen. © Jakobien Huisman

Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”

Kasten maken, muurtjes metsen, elektriciteit inslijpen, … Veerle Goffin woont al haar halve leven in het buitenland en bouwde in Andalusië letterlijk een nieuw leven op. Een vrouwelijke bouwvakster die huizen verbouwt en weer van de hand doet, hadden ze er nog niet vaak gezien. Maar de lockdown heeft alles veranderd. “Die verstilde tijd heeft mijn ideeën over het leven veranderd.”

  1. Samuel Paty, de docent die iedereen wilde hebben, is nu een martelaar voor het vrije woord
    PREMIUM

    Samuel Paty, de docent die iedereen wilde hebben, is nu een martelaar voor het vrije woord

    Aardig, geduldig, humoristisch, betrokken. Leerlingen en ouders komen superlatieven tekort voor Samuel Paty, de 47-jarige leraar geschiedenis en aardrijkskunde die vrijdagmiddag een paar honderd meter van zijn school in het rustige Parijse voorstadje Conflans-Sainte-Honorine werd onthoofd door een 18-jarige islamitische terrorist. De Volkskrant beschrijft hoe “de leraar die iedereen wilde hebben” door die brute moord de geschiedenis zal ingaan als martelaar voor het vrije woord.