Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic (m.), gisteren bij aankomst in Londen.
Volledig scherm
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic (m.), gisteren bij aankomst in Londen. © AFP

Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken

"We staan op een kruispunt in onze relaties met het Verenigd Koninkrijk. Het vertrouwen moet worden hersteld." Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic stak vanmiddag, na een ontmoeting met de Britse 'brexitminister' David Frost, niet onder stoelen of banken dat het water tussen Brussel en Londen erg diep geworden is. Hij begrijpt niet dat de regering van Boris Johnson geen akkoord wil sluiten dat meer dan driekwart van de gewraakte grenscontroles op producten van dierlijke en plantaardige oorsprong overbodig zou maken.

 1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  12

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).