Re-enactment van de Slag bij Waterloo.
Volledig scherm
Re-enactment van de Slag bij Waterloo. © BELGA

Veel gesneuvelde soldaten in Waterloo zijn in suikerfabriek vermalen, zeggen historici

Veel van de soldaten die bij de beroemde Slag bij Waterloo zijn gesneuveld, zijn mogelijk vervolgens de suikerfabriek ingegaan. Omwonenden hebben hun beenderen vermalen en verbrand en gebruikt om suiker te zuiveren, zeggen historici tegen de RTBF.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Knallen we binnenkort zo satellieten de ruimte in? Eigenzinnige start-up katapulteert met giga centrifuge NASA-lading omhoog
  Play

  Knallen we binnenkort zo satellie­ten de ruimte in? Eigenzinni­ge start-up katapul­teert met giga centrifuge NA­SA-la­ding omhoog

  De Amerikaanse start-up SpinLaunch vindt het maar niets dat satellieten met vervuilende raketten de ruimte in worden geslingerd. Het experimenteert met een eigenzinnige alternatieve manier van lanceren, met behulp van een giga centrifuge die satellieten met een immense kracht de lucht in moet katapulteren. Zopas maakte SpinLaunch haar tiende geslaagde testvlucht, met onder meer een proeflading van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf NASA aan boord. Het werd een knallend succes.