ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Veel bliksem, weinig regen: Franse brandweer gaat bange nacht tegemoet

De Franse brandweer maakt zich op voor een nacht die wellicht veel bliksem en weinig regen zal brengen. Dat is geen goed nieuws voor de bosbranden.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Gas ontsnapt nog altijd even krachtig uit Nord Stream-lekken, “historisch grote milieuramp dreigt”
  21

  Gas ontsnapt nog altijd even krachtig uit Nord Stream-lek­ken, “historisch grote milieuramp dreigt”

  Uit de drie lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen ontsnapt het gas nog altijd even krachtig. Dat zegt de Zweedse kustwacht. “Helaas kan het gas niet opgevangen of bestreden worden”, meldt een woordvoerder. Over de hoeveelheid lekkend gas kon hij geen informatie geven. Milieuorganisaties zien het alvast erg somber in. Zij waarschuwen dat de lekkages een historisch grote milieuramp dreigen te veroorzaken. Environmental Defense Fund stelt op basis van een grove raming dat 115.000 ton methaan is ontsnapt. Dat zou gelijkstaan aan 9,6 miljoen ton CO2, ongeveer evenveel als 2 miljoen benzineauto’s in een jaar uitstoten.