Vaticaan veroordeelt euthanasie kankerpatiënte

Verwerpelijk. Zo noemt het Vaticaan de euthanasie op de Amerikaanse kankerpatiënte Brittany Maynard (29), afgelopen weekend. De vrouw, bij wie in januari een kwaadaardige hersentumor werd ontdekt, verklaarde waardig te willen sterven.

 1. Kankerpatiënte vervult ultieme wens alvorens ze einde aan haar leven zal maken

  Kankerpa­tiën­te vervult ultieme wens alvorens ze einde aan haar leven zal maken

  De terminale kankerpatiënte die van plan is om op 1 november haar leven te beëindigen, heeft op de valreep nog de Grand Canyon kunnen bezoeken. Vorige maand maakte de 29-jarige Brittany Maynard in een emotionele YouTubevideo duidelijk waarom ze geen andere uitweg meer ziet. "Er bestaat nu eenmaal geen genezing voor mijn kwaadaardige hersentumor", klonk het. Dat filmpje ziet u helemaal onderaan dit artikel.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven
  Death with dignity

  Terminaal zieke Amerikaan­se (29) beëindigt leven

  Brittany Maynard, de Amerikaanse kankerpatiënte die begin vorige maand aankondigde een einde te willen maken aan haar leven is zaterdag in het bijzijn van haar familie gestorven. Haar dood werd gisterenavond (plaatselijke tijd) door het Amerikaanse magazine People bevestigd en even later verscheen ook een overlijdensbericht op haar website. Eerder deze week nog had de jonge vrouw laten weten te twijfelen over de geplande datum.