Paus Franciscus heeft de tekst van de Congregatie voor de Geloofsleer waarin het dogma over het Katholieke huwelijk wordt bevestigd "gelezen en goedgekeurd".
Volledig scherm
Paus Franciscus heeft de tekst van de Congregatie voor de Geloofsleer waarin het dogma over het Katholieke huwelijk wordt bevestigd "gelezen en goedgekeurd". © Photo News

Vaticaan herhaalt dat homoseksualiteit een “zonde” is en dat priesters geen homohuwelijken mogen zegenen

Het Vaticaan heeft maandag opnieuw de leer van de katholieke kerk bevestigd die stelt dat homoseksualiteit een “zonde” is. Daarmee heeft de leiding van de katholieke kerk opnieuw bevestigd dat paren van hetzelfde geslacht de sacramenten van het huwelijk niet kunnen ontvangen, aangezien “die zijn voorbehouden aan de onverbrekelijke verbintenis tussen een man en een vrouw”.

75 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Samenlevingscontract ok maar huwelijk niet akkoord, zo denken de meeste mensen. De kerk moet wel toegeven dat men er niet voor kiest, men is zo of niet.
 • Leo Peeters

  1 jaar geleden
  Als het Vaticaan het tegenovergestelde zou zeggen van wat ze nu zegt, kan ze beter stoppen met de Bijbel Gods woord te noemen. Voor de meeste Christenen (katholiek en niet-katholiek) én ongelovigen, is een samenlevingscontract, zoals hetero’s dat kunnen aangaan, geen probleem, maar een homohuwelijk en het adopteren van kinderen is een brug te ver. Waarom toch als homo het onderste uit de kan willen en halen en daarmee je eigen ruiten inslaan?
 • Gerard Bloemen

  1 jaar geleden
  Vaticaan kan beter zelf Mea Culpa slaan. Zijn zelf de hofleverancier van homo’s en lesbiënnes. Bekijk de pedo-priesters en nonnekes maar eens!
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Als het maar gezegd word door een opperhoofd van een religie dan is plotseling politiek correct. Wanneer gaan ze eens beginnen dat die gast zijn eigen personeel gaat betalen.
 • Alex Bervoets

  1 jaar geleden
  Als dit het standpunt is van de Kerk... waarom schaft de Belgische staat dan de steun aan deze Kerk niet af? Ik dacht wij, Belgen, homohuwelijk steunden... Geef als land een signaal en verbiedt religies die homohuwelijken niet aanvaarden