Paus Franciscus
Volledig scherm
Paus Franciscus © Photo News

Vaticaan duidt eerste vrouw met stemrecht aan in vergadering van Bisschoppen

De Française Nathalie Becquart wordt de eerste vrouw met stemrecht in de bisschoppensynode, dat is de vergadering van Bisschoppen die op regelmatig bijeenkomen. Dat heeft het Vaticaan zaterdag aangekondigd.

7 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  6 maanden geleden
  Ik heb nooit gesnapt waarom vrouwen iets te maken willen hebben met dit soort mannenclubjes waarin zij openlijk als minderwaardig worden beschouwd. Alle religies zijn mannenbastions. Allemaal geheimdoenerij met eigen regeltjes en praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Alles om de priveleges van de 'top' te waarborgen, en altijd ten koste van anderen.
 • Ronny Toch

  6 maanden geleden
  Ik heb het al gelezen, de paus volgt dapper enkele dames op internet
 • Gaston Foubert

  6 maanden geleden
  De ingebeelde grote baas zal tevreden zijn.
 • oswald billiet

  6 maanden geleden
  Maria Magdalena is door het Vaticaan in stilte erkend en genoemd "' apostel der apostelen". Wat houdt het vaticaan nog tegen om de vrouw tot het priesterschap toe te laten?
 • Jean-Paul Hoornaert

  6 maanden geleden
  eindelijk krijgen ze daar verstand en hopen eindelijk dat vrouwen ook priester mogen worden dan zou de katholieke kerk terug stralen
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariant

  "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaan­se gezond­heids­dienst schetst alarmerend beeld van deltavari­ant

  De deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.