Kardinaal Angelo Becciu, voorheen stafchef van het Vaticaanse staatssecretariaat, is de hoogstgeplaatste persoon in het Vaticaan die terechtstaat.
Volledig scherm
Kardinaal Angelo Becciu, voorheen stafchef van het Vaticaanse staatssecretariaat, is de hoogstgeplaatste persoon in het Vaticaan die terechtstaat. © AFP

Vaticaan begint proces tegen sjoemelende kardinaal voor miljoenenschandaal met luxeappartementen

Het Vaticaan is gisteren een proces begonnen tegen tien personen die van financiële misdrijven worden verdacht. Kardinaal Angelo Becciu, voorheen stafchef van het Vaticaanse staatssecretariaat, is de hoogstgeplaatste persoon in het Vaticaan die terechtstaat. De beschuldigingen betreffen strafbare feiten als fraude, verduistering, ambtsmisbruik, witwassen van geld en corruptie. Vandaag gaat de tweede procesdag van start.

  1. Vlaamse kerkjournalisten mogen handjes schudden en selfies nemen met de paus: “Hij vroeg zelfs om onze maskers af te zetten”
    PREMIUM

    Vlaamse kerkjourna­lis­ten mogen handjes schudden en selfies nemen met de paus: “Hij vroeg zelfs om onze maskers af te zetten”

    Ook paus Franciscus is intussen gevaccineerd. Zo vernamen Koen Vlaeminck en Lieve Wouters van kerkmagazine OH GOD! toen ze afgelopen maandag in Vaticaanstad op interview mochten bij de allerhoogste kerkleider. Handen schudden en zelfs een selfie vormden geen enkel probleem. “Vooraf waren we natuurlijk grondig getest. Maar eens in de pauselijke vertrekken vroeg Franciscus zelf om onze mondmaskers af te zetten.”