De 800 inzittenden van de ferry werden vandaag gered.
Volledig scherm
De 800 inzittenden van de ferry werden vandaag gered. © AFP

Vastgelopen ferry met 800 opvarenden in Indonesië na enkele dagen losgemaakt

Een ferry met meer dan 800 personen aan boord die al twee dagen was gestrand op een verzonken eiland voor de kust van Indonesië, is donderdag losgemaakt en kon zijn reis hervatten. Dat heeft het leger gemeld.

 1. Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Arabië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”
  PREMIUM
  Gent / Oostende

  Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Ara­bië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”

  Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama’s is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi-Arabië. Daar zit hij nu vast, ‘gegijzeld’ zegt hij zelf. “De autoriteiten eisen dat ik te allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren.”
 2. AOC beschuldigt twee rechters van Amerikaans Hooggerechtshof van meineed

  AOC beschul­digt twee rechters van Amerikaans Hoogge­rechts­hof van meineed

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, bijgenaamd AOC, wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens AOC hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.