Meerdere getuigen kregen elektroshocks toegediend om hen te "verlossen" van hun homoseksualiteit.
Volledig scherm
Meerdere getuigen kregen elektroshocks toegediend om hen te "verlossen" van hun homoseksualiteit. © Thinkstock

Vastgebonden en geëlektrocuteerd: gruwelijke conversietherapie voor homoseksuelen in China

HOMOFOBIEHuman Rights Watch roept de Chinese overheid op tot het verbieden van conversietherapie voor homoseksuelen. Volgens de mensenrechtenorganisatie bieden ziekenhuizen dergelijke “behandelingen”, die patiënten moeten “genezen” van hun geaardheid, nog steeds aan. In een nieuw rapport publiceert HRW de getuigenissen van zeventien mensen die de omstreden, vaak gruwelijke therapie in China moesten ondergaan.

2 reacties

 • Peter Willekens

  4 jaar geleden
  Dat zit er vanouds Ingebeiteld en zolang de opinie daar blijft veroordelen, zal er niets veranderen. Er zal veel meer druk vanuit het buitenland moeten komen!!
 • Iris Joa

  5 jaar geleden
  Wat niet natuurlijk is word er daar natuurlijk uitgestampt, beter dat lamp werkelijk eens boycotteren, ook al is het op kleine schaal bv geen bestellingen meer bij den chinees!
 1. Deze week in 1934: “Regen van duizend geweerschoten” maakt einde aan geromantiseerde moordtocht van Bonnie en Clyde

  Deze week in 1934: “Regen van duizend geweerscho­ten” maakt einde aan geromanti­seer­de moordtocht van Bonnie en Clyde

  Wereldberoemd werden ze in de jaren dertig toen de Grote Depressie lelijk huishield in de VS. Het Amerikaanse crimikoppel Bonnie en Clyde overviel een tiental banken en vermoordde dertien mensen, onder wie negen agenten. Maar op 23 mei 1934, deze week exact 88 jaar geleden, liepen Bonnie en Clyde op een landweg in Louisiana in een hinderlaag van de Amerikaanse politie en werden ze zelf koelbloedig doodgeschoten.