Peter R. de Vries op archiefbeeld.
Volledig scherm
Peter R. de Vries op archiefbeeld. © EPA

Vandaag eerste openbare rechtbankzitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries

De rechtbank Amsterdam behandelt vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. 30 jaar cel voor moordenaars van Nederlandse advocaat Derk Wiersum

  30 jaar cel voor moorde­naars van Nederland­se advocaat Derk Wiersum

  De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de twee verdachten van de moord op de Nederlandse advocaat Derk Wiersum veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. De 44-jarige raadsman werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert. Het tweetal heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een brute huurmoord, die tot “grote verontwaardiging en onrust” in de samenleving heeft geleid.
 1. 30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetuige in Marengo-proces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”
  PREMIUM

  30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetui­ge in Marengo-pro­ces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”

  De kroongetuige in het Nederlandse Marengo-proces is allesbehalve een ex-crimineel die berouw heeft gekregen en nu een voorbeeldig leven leidt in de cel. Dat zegt hij zelf, zo leren onderschepte berichten. "Ik ben en zal altijd een boef blijven. Onthoud dat." Dat Nabil B. verdedigen levensgevaarlijk is, bleek eerder al - zijn advocaat, broer en adviseur Peter R. de Vries werden allen geliquideerd.