Protest tegen de de coronapas in Turijn.
Volledig scherm
Protest tegen de de coronapas in Turijn. © Photo News

Vanaf vandaag coronapas verplicht in Italië voor toegang tot restaurants, musea en ander openbare plaatsen

In de strijd tegen de jongste coronagolf is in Italië een coronapas nodig als je binnen in een restaurant of bar wil zijn. Het bewijs, dat aantoont dat je bent gevaccineerd, onlangs getest of genezen, is vanaf vandaag ook verplicht voor onder meer stadions, sportscholen, zwembaden, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen. Vanaf volgend schooljaar moeten ook leerkrachten, docenten en studenten aan de universiteit in Italië een coronapas kunnen voorleggen en wordt de ‘groene pas’ ook verplicht voor trein- en busreizen over een lange afstand, ferry's en binnenlandse vluchten. Dat heeft minister van Gezondheid Roberto Speranza gisteravond gemeld.

 1. Italië scherpt coronamaatregelen aan: coronapas nodig voor tafeltje in restaurants en bars, en veel andere openbare plekken
  Play

  Italië scherpt coronamaat­re­ge­len aan: coronapas nodig voor tafeltje in restau­rants en bars, en veel andere openbare plekken

  Italië scherpt vanaf 6 augustus de coronamaatregelen aan. Vanaf die datum is een coronapas nodig als je aan een tafeltje in een restaurant of bar wilt zitten. Het bewijs, dat aantoont dat je bent gevaccineerd, onlangs getest of genezen, wordt vanaf 6 augustus ook verplicht voor onder meer stadions, sportscholen, zwembaden, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen. Ook wordt de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar. De verstrengingen komen er na een snelle toename van het aantal besmettingen, vooral bij jonge mensen.
 2. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.