AFP
Volledig scherm
© AFP

Vanaf nu ook suikertaks op frisdrank in het Verenigd Koninkrijk: blikje Coca-Cola wordt 18 pence duurder

Sinds vandaag geldt in het Verenigd Koninkrijk een belasting op suikerhoudende dranken. Op die manier wil de regering de consumptie van suiker en obesitas bij kinderen aanpakken. Een blikje Coca-Cola wordt ongeveer 18 pence duurder. 

3 reacties

 • Guy Boeykens

  3 jaar geleden
  allemaal verdoken belastingen , en de gewone hardwerkende mens draait er allemaal voor op , als we met zijn allen die produkten zouden mijden om te kopen zou men heel snel uit een ander vaatje tappen tenslotte beslissen we zelf wat we gebruiken mensenlief toch :(
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Alsof dat iets zou veranderen... Tabak kent al decennialang taksen en accijnzen. Idem voor brandstof, alcohol, ... dat aan de grens plots goedkoper is...
 • John Ulmer

  3 jaar geleden
  als het, zoals men altijd officieel beweert, werkelijk om de gezondheid van de burger zou gaan, moet men dit bewijzen en de betreffende taksen niet naar de staatskas laten vloeien, maar bv naar een kankerfonds of iets dergelijks. Maar het gaat daar dus NIET om, het gaat louter over extra staatsinkomsten onder het mom van de gezondheid.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar