Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © VTM NIEUWS

Van Ranst: “Deze epidemie zal zo'n 10 weken duren” - Trump: “Wereld betaalt hoge prijs voor late reactie van China”

Er zijn de afgelopen 24 uur zeven mensen overleden aan het coronavirus in België. Het aantal nieuwe besmettingen bedraagt 309. Dat is voor beide parameters de grootste stijging tot nu toe. Het Nationaal Crisiscentrum heeft de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 in te dijken, verder verfijnd: ook de vakantieverblijven in ons land moeten nu dicht. Buiten België stijgt het aantal doden ook in Italië, Spanje en Frankrijk in sneltempo.

157 reacties

 • Jan Jansens

  2 jaar geleden
  Trump probeert de schuld weer op iemand anders te schuiven dit keer weer China terwijl hij het corona virus in het begin weg gelachen heeft en een verzinsel noemde van de democraten. Paar weken later toen de besmettingen en doden begonnen te komen in Amerika is het de schuld van China. Deze man zal nooit voor gelijk wat zichzelf als schuldige zien want hij heeft altijd gelijk denkt hij. Hopelijk snel een andere president want slechter kan het niet meer worden.
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  Hij heeft gelijk wat China betreft. Maar wat ik niet begrijp is dat de mensen die uit Spanje aankomen in Zaventem ons land gewoon mogen binnenwandelen zonder controle.
 • ronald kesteloot

  2 jaar geleden
  Goed dat we iedere dag Marc Van Ranst zijn opinie en vooruitzichten horen in deze tijden. Rustige en mijn inziens méér dan bekwame persoon die spreekt met kennis van zaken. Hadden we maar dezelfde regeringsleiders...
 • Philippe Schotte

  2 jaar geleden
  Trump moet dringend een toontje lager gaan zingen en niet het hele probleem op China schuiven want hij gaat hun kennis nog nodig hebben om zijn onkunde recht te trekken .
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  China schenkt ons mondmaskers . Trump brult , maar doet niets . Dat is de realiteit .