V.l.n.r.: Emmanuel Macron, Vladimir Poetin, Shinzo Abe, Boris Johnson, Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
V.l.n.r.: Emmanuel Macron, Vladimir Poetin, Shinzo Abe, Boris Johnson, Ursula von der Leyen. © Photonews, Reporters / DPA, AFP

Van Poetin tot Macron: wereldleiders roemen "wereldwijde leiderschap" van Shinzo Abe

Verschillende wereldleiders, waaronder Ursula von der Leyen, Vladimir Poetin en Emmanuel Macron, hebben met verbijstering gereageerd op het overlijden van de Japanse oud-premier Shinzo Abe. Ze roemen zijn "wereldwijde leiderschap". 

4 reacties

 • katty Philips

  5 maanden geleden
  Hoe kan Poetin verbijsterd zijn op de moord vd Japanse premier, terwijl hij zelf duizenden mensen afslacht ,hoe schijnheilig kan je zijn?
 • Luciano van As

  5 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat mensen tegen die persoon kunnen zijn, een rustige discrete man, ik ben er echt niet goed van, hij kwam regelmatig op TV en maakte altijd veel indruk op mij, als toch ook een wereldleider. Hoplijk gaat Poetin inzien dat het leven van een staatsman, ook maar tijdelijk kan zijn, en wij in het westen en de rest van de wereld echt niet zitten te wachten op een herschikking van de grootmachten. Ik hoop dat Poetin hier lessen uitrekt en eens even tot bezinning komt ! ?
 • Patricia Hulin

  5 maanden geleden
  Een groot liberaal-democraat voor Japan, een voorbeeld in de wereld en ook voor ons land. Een zeer groot verlies voor onze westerse waarden ook.
 • Ronald Beintema

  5 maanden geleden
  Mijn diepste respect voor deze grote man! Een groot verlies voor Japan en de rest van de wereld! Heel veel sterkte toegewenst aan familie en nabestaanden!