Daria Doegina kwam om toen de wagen waarmee ze reed, ontplofte.
Volledig scherm
Daria Doegina kwam om toen de wagen waarmee ze reed, ontplofte. © ANP/RV

Van partizanen en ontevreden oligarchen tot Poetin zelf: deze theorieën doen de ronde over dood dochter vertrouweling Poetin

Wie zit er achter de dood van Daria Doegina (29)? Het is een vraag die velen bezighoudt, nadat de dochter van Poetins huisideoloog Alexander Doegin dit weekend om het leven kwam toen de auto waarmee ze reed in de buurt van Moskou ontplofte. Er doen de wildste theorieën de ronde, maar voorlopig zonder enig concreet bewijs. Een overzicht.

 1. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.
 2. Dochter van Poetins huisideoloog en brein achter inval Oekraïne omgekomen bij aanslag met bomauto: was hij zelf doelwit?

  Dochter van Poetins huisideo­loog en brein achter inval Oekraïne omgekomen bij aanslag met bomauto: was hij zelf doelwit?

  In de buurt van Moskou is zondagnacht Daria Doegina, de 30-jarige dochter van Poetins huisideoloog Alexander Doegin, om het leven gekomen bij een explosie. Dat bevestigt nu ook de Russische justitie. De ontploffing is wellicht veroorzaakt door een geplaatst explosief. Alexander Doegin is het brein achter de Russische inval in Oekraïne. Dit kan mee zorgen voor een verruwing of verharding van de Russische houding in Oekraïne, zegt professor internationale politiek David Criekemans.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.