Bill Gates heeft een luxueuze villa aan de oevers van Lake Washington bij Seattle. Rechts de binnenkant van een Bombardier BD-700 Global Express, een privévliegtuig zoals hij er eentje bezit.
Volledig scherm
Bill Gates heeft een luxueuze villa aan de oevers van Lake Washington bij Seattle. Rechts de binnenkant van een Bombardier BD-700 Global Express, een privévliegtuig zoals hij er eentje bezit. © RV/Konstantin von Wedelstaedt

Van luxueuze villa’s en dure schilderijen tot slimme investeringen: hier stak Bill Gates zijn fortuin in

Bill Gates verzamelde sinds de oprichting van Microsoft in 1975 een gigantisch fortuin. Dat zal verdeeld worden, nu hij en zijn vrouw Melinda de scheiding hebben aangekondigd. Maar hoeveel bezit Gates nu eigenlijk? En waar heeft hij zijn geld allemaal ondergebracht? Een overzicht.

4 reacties

 • gino vanhassel

  1 maand geleden
  lol 8.000.000 euro en de opmerkingen hier is precies of dat niets is, indien ze dit erven aan de leeftijd van 30 jaar kunnen ze zonder interesten 444 euro per uur op doen, of 13.333 euro per maand dit is zonder iets te doen al meer dan 6x het gemiddeld maandinkomen. En dit gedurende 50 jaar.
 • Carmen De Gussem

  1 maand geleden
  Gates is misschien super slim op zijn gebied maar met iemand met zo een mentaliteit zou ik niet getrouwd willen zijn.Heb je dan als kind zo'n super rijke vader en je krijgt nog niet wat elk kind vandaag de dag krijgt als het financieel mogelijk is.Zijn vrouw heeft groot gelijk dat ze hem alleen laat met zijn wiskunde raadsels en rare ideeën .
 • André Mortier

  1 maand geleden
  Tonnen respect voor deze man: als nurd amper studies afgemaakt, en samen met jeugdvriend S.Ballmer Microsoft uit het niets opgericht. Vandaag 100.000 mensen tewerkstellen en al 40 miljard aan goed doelen uitgegeven(vooral aan onderzoek).
 • thierry bollaert

  1 maand geleden
  voor de kinderen dan goed dat hij scheid,zo kan de mama toch haar deel aan haar kinderen nalaten ,toch nog 1 normaal van de 2
 1. Huwelijk Bill Gates strandt twee jaar na dat van Jeff Bezos: dit zijn de 12 duurste scheidingen ooit
  Celebrities

  Huwelijk Bill Gates strandt twee jaar na dat van Jeff Bezos: dit zijn de 12 duurste scheidin­gen ooit

  Bill Gates (65) en zijn echtgenote Melinda (56) zetten na 27 jaar een punt achter hun huwelijk. Het laat zich raden dat dit mogelijk een van de duurste scheidingen ooit wordt. Bill Gates staat momenteel vierde op de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld met een geschat vermogen van ruim 108 miljard euro. Op 1, met een fortuin van 164 miljard euro, nog altijd Jeff Bezos. De oprichter van Amazon scheidde twee jaar geleden van MacKenzie Scott. Die relatiebreuk prijkt ook helemaal bovenaan in de top 12 van de duurste ooit. Een overzicht.