Lege straat in Rotterdam in Nederland waar sinds zondag een nieuwe lockdown geldt.
Volledig scherm
Lege straat in Rotterdam in Nederland waar sinds zondag een nieuwe lockdown geldt. © AFP

Van ‘lockdown light’ tot zelfs strengere regels in Zweden: deze Europese landen verstrengden al coronamaatregelen vanwege omikronvariant

In de strijd tegen de oprukkende omikronvariant hebben verschillende Europese landen — net voor de feestdagen — beslist om het coronabeleid aan te scherpen. Hier is een overzicht.

47 reacties

 • Christiaan Vernist

  1 jaar geleden
  Avondklok terug invoeren is enigste wat helpt. De bevolking volgt de regels toch niet. Vele denken nog altijd dat corona een hoax is. Aan de ongelovigen ga eens op een covid afdeling helpen. Je helpt er tevens de zorgsector mee.
 • jos de groot

  1 jaar geleden
  we worden geleefd ,door onze zelf verkozen ministers het wordt tijd dat dit stopt
 • Thérèse Reczkowski

  1 jaar geleden
  Ja nog wat meer reisjes boeken en dan zijn de niet gevaccineerden die nergens welkom zijn de schuldigen
 • Bart Diricx

  1 jaar geleden
  Heel dit coronaprogramma is puur angstpropaganda,gevaccineerd of niet het gaat puur om machtscontrole van uit de ivoren toren.Hoe lang kunnen we de mensen tegen elkaar opzetten tot ze wakker worden uit hun gebrainwashte slaap?De minderheid die wakker is ziet dat ze met onze menselijke rechten aan het spelen zijn en regering kijkt toe hoe stilaan deze groep groter aan het worden is.Dit in heel Europa.Die mensen zitten echt niet in met jullie gezondheid!
 • Peter De blaere

  1 jaar geleden
  Er kunnen nog talrijke varianten komen waar vaccinaties ook niet lang tegen werken, hoelang gaan we nog op deze manier verderdoen? Het helpt toch allemaal niet , dat moet iedereen stilaan toch beseffen .