Joe Biden (links) en Vladimir Poetin (rechts).
Volledig scherm
Joe Biden (links) en Vladimir Poetin (rechts). © AFP

Van "hij heeft geen ziel" tot “wat je zegt ben je zelf": ontmoeting tussen Biden en Poetin belooft vuurwerk

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin ontmoeten elkaar morgen in het Zwitserse Genève en het belooft pittig te worden. In het verleden schuwde geen van beiden straffe taal als ze het over elkaar hadden. Een overzicht.

28 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  HUGO Wils/ Mr Beckers, Poetin is geen communist? Om te geloven dat de communisten verdwenen zijn na de het val van de CCCP, is natuurlijk een lachertje. Er lopen veel communisten rond onder een vriendelijker naam, zoals: Groenlinks, Linkse Socialistische Partij (LSP), Rood, Socialistische Arbeiderspartij (SAP), Vonk (politieke beweging), Vooruit, Socialistische Partij Anders (SP.a) ,Workers' Party, Partij van de Arbeid van België ... League); Linkse Socialistisch partij.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  De VS, democratisch en republikeins. Rusland, socialistisch en communistisch. Beiden beschuldigen elkaar maar beiden hebben dezelfde problemen: armoede of uitschieters in rijkdom. Ook wetenschappelijk , cultureel, literair zijn ze elkaar waard. Geen Rus wil in Amerika wonen en omgekeerd. Het zijn gewoon twee grote machtsblokken met diversiteit in denken en handelen, in normen en waarden.
 • HUGO Wils

  1 maand geleden
  Mr Beckers,Poetin is geen communist!De standbeelden staan nog in sommige steden maar de hamer en sikkel is verdwenen.Poetin is een anti-globalist en een president die patriotisme hoog in het vaandel voert.Dat hij er op sommige vlakken de kantjes afloopt dat kan men niet ontkennen.Hij wil vermijden dat Russische Federatie afglijdt naar een land waar geen waarden en normen meer zijn.Deze manier van leven kunnen we dagelijks ervaren in de EU.Corruptie is trouwens niet enkel een Russisch fenomeen.
 • Rik Muis

  1 maand geleden
  Poetin is een ex-KGB, ook niet van de gemakkelijkste.
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Amerika heeft een gigantisch probleem, olie! De dollar was vroeger gedekt door goud, daar is men van afgestapt tijdens de Vietnam oorlog en vervolgens is de dollar gekoppeld aan die olie. Nu olie langzaam gaat uitdoven zet Amerika zich af tegen zij die de grootste hoeveelheden aan basis grondstoffen bezitten, de nieuwe orde. Als het niet anders kan wordt daarvoor gevochten! Biden weet dat en als het moet, liefst niet in USA. Biden is sluw en voor ons gevaarlijk. Onze politici zijn blij, ik niet!