ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Van gezondheidszorg tot muziekstreaming: blockchain is zoveel meer dan bitcoin alleen

De bitcoins vliegen je de laatste maanden om de oren. Het principe van de cryptomunt is gebaseerd op blockchain of blokketen. En dat systeem gaat véél verder dan alleen maar de bitcoin. The Guardian maakte een overzicht van vijf andere maatschappelijk relevante domeinen waarin blockchain een belangrijke rol kan spelen.

7 reacties

 • meneer ai

  5 jaar geleden
  Dit is exact de reden waarom ik enkele jaren geleden in blockchain en cryptomunten heb geinvesteerd, blijf het maar gebakken lucht noemen! Ik ben intussen de vruchten aan het plukken!
 • Ramon Simon

  5 jaar geleden
  De vraag is wie gaat de centrale zichthouder vervangen? Deze investeert in datacenters en servers. In China vreet Bitcoin massa's energie. Moeten de gebruikers dan gratis hun apparaat ter beschikking stellen van de blockchain? Ik heb hier een block staan, praktisch is het niet.
 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Juist artikel, maar er wordt zedig over gezwegen, dat blockchain een electriciteits-vreter is en het resultaat langer op zich laat wachten. Bij de Bitcoin neemt dit reeds monsterachtige vormen aan: electriciteitsverbruik grote dan een grote staat en elke bewerking duurt tot 10 minuten.
 • Jan Van Boterdael

  5 jaar geleden
  De frankskes beginnen eindelijk te vallen,men begint in te zien dat de technologie achter bitcoin the issue is en niet de munt zelf.
 • Marc Van der Vloedt

  5 jaar geleden
  (Staats)Toezichthouders (met pakken en nog een beetje hoop en zijn volkskapitaal afleidingskanalen) zijn straks overbodig ? Wie gaat die allemaal te eten geven, als ze nergens meer kunnen mee-eten in "club", "skybox", en "loge" verband ? Of mogen we ons gelukkig prijzen met de oude systemen...?