Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Van een kikkergod tot een sjamaan: dit zijn de ‘vrienden’ van Trump

Donald Trump noemde de menigte die bij het Witte Huis naar hem kwam luisteren en even later het Capitool zou bestormen “vrienden”. Maar wie zijn die mensen? Tussen de betogers zaten veel vertegenwoordigers van extreme bewegingen. Meestal zijn dat kleine groepen, maar zo zijn er ondertussen wel veel in de VS en sinds Trump zich kandidaat stelde vinden ze elkaar voortdurend. Al die groepen hebben iets gemeen: ze zijn tegen de overheid, tegen links, tegen andere bevolkingsgroepen of tegen alle drie en de veiligheidsdiensten van de VS houden ze alsmaar meer in de gaten.

5 reacties

 • Jan Verbinnen

  1 week geleden
  En vriendjes van Nva en Vb dat zegt meer dan 1000 woorden !
 • Rachel Janssens

  2 weken geleden
  En Trump zette alles in gang en kijkt er als een blij kind naar. Extreme haat en verdeling. De US zijn nu zwaar verdeeld. En nu nog even een aanval starten tegen Iran alvorens zijn stoel te verlaten. Biden mag het dan oplossen. Wat in Amerika kan, kan nergens anders. Heel spijtig dat er hier ook van die mensen zijn. Pure waanzin!
 • Wannes Van De Velde

  2 weken geleden
  Een voorganger van Trump heeft ooit gezegd:als je het karakter van een mens wilt leren kennen,moet je hem macht geven.
 • Rik Ledoux

  2 weken geleden
  Trump heeft hun stemmen er bij gekregen. Zal nu de gevolgen hiervan dragen bij eventueel volgende kandidaatstelling. Binnen termijn staan alleen deze "kenners" nog achter hem.
 • Ronny Rutmans

  2 weken geleden
  Aalst Carnaval is er niets tegen !
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld