Onder meer op Instagram laat Paul A. iedereen meegenieten van zijn extravagante levensstijl.
Volledig scherm
Onder meer op Instagram laat Paul A. iedereen meegenieten van zijn extravagante levensstijl. © RV

Van droomleven in Dubai naar cel in Parijs: Franse influencer beschuldigd van verduisteren 5,8 miljoen euro coronasteun

“Momenteel in de gevangenis”: dat staat te lezen op het Snapchat-profiel van de 24-jarige Franse influencer Paul A. Zijn huidige verblijfplaats staat in fel contrast met het luxeleven dat hij daarvoor leidde en op Snapchat en Instagram tentoonspreidde aan zijn vele tienduizenden volgers. De man wordt beschuldigd van het verduisteren van 5,8 miljoen euro aan Franse staatssteun die bedoeld was voor bedrijven die het zwaarst getroffen werden door de coronapandemie.

  1. Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: “Sensationele vondst”

    Slachtof­fer van uitbar­sting Vesuvius ontdekt bij opgravin­gen in Herculane­um: “Sensatio­ne­le vondst”

    Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.
  2. Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfelijk mode-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

    Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfe­lijk mo­de-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

    Interieurontwerpster. Modeontwerpster. Zakenvrouw. Model. Wereldwijd stijlicoon. De Amerikaanse Iris Apfel is veel dingen geweest tijdens haar lange leven en is ze nu, op haar honderdste, nog allemaal. NINA’s moderedacteur David Devriendt beschrijft hoe de flamboyante dame decennium na decennium, met een grijs haar meer of minder, une grande dame bleef in de wereld der fashionista’s, influencers en ontwerpers.