Valse vader: "Kleine Maria was als een bom in ons huis"

"Ik heb mijn vrouw gezegd dat ik Maria niet in ons huis wilde, het was alsof we een bom in huis haalden". Dat stelt Christos Salis, de 39-jarige Roma-zigeuner die samen met zijn vrouw Eleftherina Dimopoulou (40) in voorhechtenis zit op beschuldiging van ontvoering van het meisje Maria. Dat blonde meisje werd vorige week aangetroffen in een Roma-kamp in Griekenland. Het koppel dat zich uitgaf voor de ouders bleek genetisch niet verwant met het meisje en stellen dat ze het kind adopteerden van een Bulgaars koppel dat er niet meer kon voor zorgen. Kennissen van het Roma-koppel suggereren dat Salis en Dimopoulou het kind kochten voor 1.000 euro. De internationale politieorganisatie Interpol laat weten dat het meisje niet gelinkt kan worden aan één van de vermiste kinderen in hun database.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Roma-koppel beschuldigd van ontvoering Maria
  Update

  Ro­ma-kop­pel beschul­digd van ontvoering Maria

  De Griekse justitie heeft het zigeunerstel bij wie het mysterieuze meisje Maria is ontdekt formeel aangeklaagd voor ontvoering van het kind. De rechter heeft het tweetal, dat gescheiden leeft, ook in voorlopige hechtenis genomen. De man zou de autoriteiten hebben aangeboden te helpen bij het zoeken naar de biologische ouders van het kind. Zij leven volgens hem nog in Griekenland. Tandheelkundig onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje minstens vijf tot zes jaar oud is en geen vier zoals eerder werd gesteld.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.