Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Valse Italiaanse gynaecoloog gearresteerd nadat hij 400 vrouwen oplicht: “Hij vroeg me om het onderzoek via videocall te laten plaatsvinden”

ItaliëIn Tarente, een stad in het zuiden van Italië, is een neppe gynaecoloog gearresteerd nadat die honderden vrouwen heeft opgelicht. De veertigjarige man deed zich voor als een gespecialiseerde arts en verzamelde gegevens van verschillende vrouwen die een gynaecologisch onderzoek hadden laten uitvoeren in het ziekenhuis. De man belde de vrouwen vervolgens op en maakte hen bang met ernstige diagnoses. Nadien vroeg hij hen om een digitale consultatie via webcam. Bij een aantal slachtoffers gingen de alarmbellen al snel af, terwijl anderen recht in de val liepen.

  1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
    HLN Shop

    "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

    Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.