Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Vakbond roept op tot staking in Nederlands onderwijs: scholen blijven 2 dagen gesloten

In Nederland roep de Algemene Onderwijsbond (AOb) - de grootste onderwijsbond van Nederland - leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs op om de deuren te sluiten op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. “We voeren nu de druk op: de actiebereidheid is enorm.”

3 reacties

 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  De laatste jaren heeft de Nederlandse regering veel bespaard in sociaal werk, thuishulp, en dus ook onderwijs. Ze voerden 'solidariteit en vrijwilligershulp, ook burenhulp' hoog in het vaandel. Al jaren krijgen lln secundair onderwijs geen of nauwelijks onderricht in het Frans omdat er geen leerkrachten zijn. Besparingen werken als een boemerang.
 • Luc Deville

  4 jaar geleden
  Bouwondernemers, boeren, onderwijs en vele anderen bevolkingsgroepen betogen en staken, wat gaat het toch goed in voorbeeldland Nederland.
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Je moet ervoor zorgen dat leerlingen, studenten en ouders respect hebben voor het onderwijs en het onderwijzend personeel. Alleen dan zal je jongeren warm kunnen maken voor dit boeiende werk. Op dit moment zijn leerkrachten de pispaal van zowat iedereen. Logisch dat er te weinig gegadigden zijn.