Archiefbeeld: file op de A7 (de Autoroute du soleil) omwille van de vakantie-uittocht.
Volledig scherm
Archiefbeeld: file op de A7 (de Autoroute du soleil) omwille van de vakantie-uittocht. © belga

Vakantieverkeer: files zwellen aan, bijna vijf uur vertraging op Route du Soleil

Dit weekend vertrekken veel Belgen op vakantie. In combinatie met de start van de schoolvakantie in Midden-Nederland en het bouwverlof in Zuid-Nederland zorgt dat voor druk verkeer naar het zuiden. Het is een eerste ‘rode’ zaterdag, of te vermijden vertrekdag. Op de middag was er op de zogenaamde “Autoroute du Soleil”, die loopt via Luxemburg en Lyon naar de Spaanse grens, al bijna vijf uur vertraging. 

1 reactie

 • Filip Eriksen

  2 jaar geleden
  Ga gewoon naar de Ardennen, vriendelijke mensen (ja daar zeggen ze nog goededag), prachtige natuur. Op 1.5 u. ben je er, geen stress, 2 dagen extra verlof.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Met de auto op vakantie? Dit zijn de opvallendste (nieuwe) verkeersregels in het buitenland

  Met de auto op vakantie? Dit zijn de opvallend­ste (nieuwe) verkeersre­gels in het buitenland

  Met de zomervakantie die begint trekken veel Vlamingen traditioneel weer naar het buitenland voor een deugddoende vakantie. Wie dat met de auto doet, kan maar beter op de hoogte zijn van de verkeersregels in zijn of haar favoriete toeristische bestemming. De boetes kunnen in het buitenland soms behoorlijk oplopen, en zijn ook niet altijd even duidelijk. Wil jij je met de wagen niet laten vangen tijdens je vakantie, dan zetten wij samen met VAB de belangrijkste regels nog eens op een rij.
 3. “CO2-tekorten kunnen binnen tien dagen al leiden tot bevoorradingsproblemen in Groot-Brittannië”
  14

  “CO2-tekorten kunnen binnen tien dagen al leiden tot bevoorra­dings­pro­ble­men in Groot-Brittannië”

  De CO2-crisis in Groot-Brittannië zal volgens de voedingsindustrie binnenkort leiden tot bevoorradingsproblemen in supermarkten en restaurants. Vooral de productie van kip, varkensvlees en bakkerijproducten wordt getroffen. Dat zegt Ian Wright, hoofd van de Food and Drink Federation (FDF), dinsdag aan BBC Radio 4. "We hebben ongeveer tien dagen voordat consumenten, shoppers en restaurantbezoekers zich realiseren dat deze producten niet meer voorradig zijn.”