Volledig scherm
© Twitter

Vakantiehuis beklad van Amerikaanse tandarts die leeuw Cecil vermoordde

Onbekenden hebben het buitenverblijf van leeuwendoder Walter Palmer in Florida besmeurd met graffiti. Dat meldt Reuters.

 1. Proces tegen beroepsjager die Cecil hielp doden uitgesteld

  Proces tegen beroepsja­ger die Cecil hielp doden uitgesteld

  Het proces tegen de beroepsjager die een Amerikaanse toerist geholpen zou hebben bij het doden van de bekende leeuw Cecil is zeven weken uitgesteld. Dat heeft de rechtbank beslist. Theo Bronkhorst verscheen vanmorgen in de afgeladen volle rechtszaal van Hwange, zo'n 700 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Harare. Zijn advocaat Givemore Muvhingi verzocht om een uitstel van het rechtsgeding, dat nu op 28 september zal beginnen. Bronkhorst kreeg ook bijstand van een tweede advocaat toegewezen.
 1. Amerikaanse jaagster daagt dierenliefhebbers uit op Facebook: "Aan alle haters"
  Jacht

  Amerikaan­se jaagster daagt dierenlief­heb­bers uit op Facebook: "Aan alle haters"

  Wereldwijd wordt heftig gereageerd op het overlijden van Cecil, de leeuw die in Zimbabwe werd doodgeschoten door een Amerikaanse jager/tandarts. Landgenote Sabrina Corgatelli, ook een trofeeënjaagster, laat de commotie niet aan haar hart komen. Intendeel, op Facebook doet Corgatelli er nog een schepje bovenop door trots te poseren naast meerdere wilde dieren die ze afmaakte tijdens haar vakantie in Zuid-Afrika.
 2. "Ik panikeerde en hing de halsband van Cecil de leeuw aan een boom"

  "Ik panikeerde en hing de halsband van Cecil de leeuw aan een boom"

  Walter Palmer, de Amerikaanse tandarts die bekender is als de doder van Cecil de leeuw, heeft via een advocaat zelf contact opgenomen met de autoriteiten in de VS. Dat liet de U.S. Fish and Wildlife Service (USFWS) op Twitter weten. Palmers begeleider, beroepsjager Theo Bronkhorst, beweert intussen dat hij panikeerde toen hij zag dat de 13-jarige leeuw beschermd was: "Ik hing de gps-halsband aan een boom." De 55-jarige Palmer en Bronkhorst worden beschuldigd van stroperij. Zimbabwe vraagt Palmers uitlevering aan de VS.
 3. Grootste Hongaarse media verzwijgen schandaal rond seksfeest met Europarlementslid

  Grootste Hongaarse media verzwijgen schandaal rond seksfeest met Europarle­ments­lid

  Terwijl zowat heel Europa het heeft over het Hongaarse Europarlementslid József Szájer die ontslag nam nadat hij betrapt werd op een illegaal seksfeest in Brussel, is er één land waar een groot deel van de bevolking helemaal niets over de kwestie te weten komt. En dat is Hongarije zelf. De overheidsgreep op de pers in het EU-land wordt vandaag pijnlijk duidelijk: verschillende media verzwijgen het verhaal volledig of beperken zich tot de droge mededeling dat Szájer is opgestapt.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis