De binnenstad van Amboise gezien vanaf de rots waarop het gelijknamige kasteel staat.
Volledig scherm
De binnenstad van Amboise gezien vanaf de rots waarop het gelijknamige kasteel staat. © Videostill YouTube

Vakantiedrama in Frankrijk: Nederlander stikt in stukje vlees op terras van restaurant

Een vakantie in de Franse Loirestreek is voor een Nederlands echtpaar op leeftijd geëindigd in een nachtmerrie. De mannelijke helft van het stel (75) overleed vrijdagavond in Amboise op het terras van een Italiaans restaurant nadat hij zich had verslikt. “We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag maar konden zijn leven niet redden’’, zegt de aangeslagen directeur Arnoud Gourdon tegen AD.nl.

16 reacties

 • roger boons

  2 maanden geleden
  verschrikkelijk zoiets . heb die heimlichgreep 1 maal toegepast met succes maar blijkbaar help het niet altijd .
 • Thierry Vansweevelt

  2 maanden geleden
  Buikstoten? Je moet eerst het object trachten uit de mond te halen. Dan moet je ook mond op mond beademing doen.
 • andre lejeune

  2 maanden geleden
  Ik heb de Heimlich greep een keer toegepast bij een heer die stikte ook met een stuk vlees met succes .Het is vlug optreden in vol restaurant blijft iedereen zitten de mensen keen de greep niet.Iets voor aan te leren op school .veel sterkte aan de weduwe
 • Timo Radjen

  2 maanden geleden
  Mensen beseffen het niet, maar jaarlijks sterven zo honderduizenden mensen door praten en eten. Probleem zit in de lucht die naar de longen gaat tijdens het praten. De kans is weliswaar klein dat het jou overkomt. Heimlich werkt niet altijd als het stukje dieper richting longen zit. Ik geef daarom altijd de voorkeur aan al mijn eten te mixen en aan te lengen met water.
 • Lenn van Steenwinckel

  2 maanden geleden
  Ik ben nu nog jong (16), maar ik heb het ook heel vaak dat ik me verslik tot soms wel ernstig dat ik soms even niet meer kan ademen. Als dit een dood kan veroorzaken vind ik het ook heel erg. Mijn steun en medeleven naar de familie van deze persoon.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.