Deze foto werd in september 2015 genomen en werd symbolisch voor de vluchtelingencrisis.
Volledig scherm
Deze foto werd in september 2015 genomen en werd symbolisch voor de vluchtelingencrisis. © AP

Vader van verdronken Syrisch jongetje (3) wil op migrantenboot gaan werken

Abdullah Kurdi, de vader van een Syrische jongen die verdronk op een Turks strand, wil op een migrantenboot gaan werken. Kurdi (45) ging in 2015 met een gammel bootje de zee op en nam zijn vrouw en twee kleine kinderen mee op de gevaarlijke oversteek naar een Grieks eiland. De vrouw en de twee kinderen overleefden het niet. Een foto van zijn aangespoeld zoontje Alan (3) schokte de wereld.

  1. Deze trekpleisters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

    Deze trekpleis­ters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

    Voor de pandemie kreunden heel wat reisbestemmingen onder het massatoerisme. Maar toen kwam het coronavirus en nu kan het contrast niet groter zijn. Van overvolle attracties naar de troosteloze leegte. Reisverboden, quarantaines en landelijke lockdowns dwingen de toerist om thuis te blijven. Hoe moet het nu verder met deze eens zo bruisende toeristische trekpleisters? Zo zien zij de toekomst.