Aaron Brink, de vervreemde biologische vader van de 22-jarige man die vijf mensen doodschoot in een holebibar in Colorado Springs.
Volledig scherm
Aaron Brink, de vervreemde biologische vader van de 22-jarige man die vijf mensen doodschoot in een holebibar in Colorado Springs. © CBS

Vader van schutter in holebibar Colorado Springs choqueert in hallucinant interview: “Het eerste dat ik dacht was: ‘Shit, is hij homo?’”

De vader van de 22-jarige man die zaterdag in een holebiclub in Colorado Springs vijf mensen heeft doodgeschoten en achttien mensen heeft verwond, heeft in een eerste reactie bij lokale zender ‘CBS8' meerdere choquerende uitspraken gedaan. In het video-interview zegt Aaron Brink dat hij schrok toen hem verteld werd dat zijn zoon mensen had vermoord in een LGBTQ+-bar. Maar niet op de manier die je denkt. “Ik dacht: ‘Shit is hij homo?’", zegt Brink. “Maar hij is niet homo. Fjoew.”

  1. 5 mensen vermoord bij schietpartij in LGBTQ+-nachtclub: minister van Justitie van Colorado gaat uit van haatmisdrijf

    5 mensen vermoord bij schietpar­tij in LG­BTQ+-nachtclub: minister van Justitie van Colorado gaat uit van haatmis­drijf

    De minister van Justitie van Colorado gaat ervan uit dat de schietpartij in een LGBTQ+-nachtclub in Colorado Springs gemotiveerd werd door haat. “Ik denk dat het — gebaseerd op de feiten — moeilijk is om zich een situatie voor te stellen waarin het motief niet gegenereerd werd door haat”, zei Phil Weiser maandagochtend aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.