Phil Kerton en zijn vrouw in het station van Oostende (archiefbeeld).
Volledig scherm
Phil Kerton en zijn vrouw in het station van Oostende (archiefbeeld). © PETER MAENHOUDT

Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieuze verdwijning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Louise Kerton, een 24-jarige Britse studente, van de aardbol verdween. Ze reisde door Europa en zou normaal met een ferry vanuit Oostende terug naar Dover varen. Ze kwam echter nooit aan. Nu doet haar vader een nieuwe oproep, hopend op enkele nieuwe getuigenissen of zelfs de samenwerking van de Belgische en/of Duitse politie.

 1. "PopuIismes eindigen altijd in een catastrofe", waarschuwt Madrid

  "PopuIismes eindigen altijd in een catastrofe", waarschuwt Madrid

  Dat de coalitie rond de radicaal-rechtse partij Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni volgens prognoses de Italiaanse parlementsverkiezingen heeft gewonnen, ontlokt uiteenlopende reacties in de andere Europese landen. Sommige wijzen op populisme, andere feliciteren de leiders van Fratelli d’Italia, Lega en Forza Italia. “Populismes eindigen altijd in een catastrofe”, waarschuwde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albarés.
 2. En plots is graf van Katty’s ouders verdwenen: “Ongelooflijk dat zoiets anno 2021 nog kan”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots is graf van Katty’s ouders verdwenen: “Ongeloof­lijk dat zoiets anno 2021 nog kan”

  Het graf van Fernand De Gruyter en Aurelie Devriendt op de begraafplaats Ver-Assebroek in Brugge is verdwenen. Doordat de concessie niet tijdig werd verlengd, heeft de stad er alles weggenomen, tot grote ontsteltenis van dochter Katty De Gruyter en haar man Rudi Meulemeester. “Met de hand op het hart: wij hebben geen bordje gezien.” De stad excuseert zich en bekijkt hoe het anders kan.
 1. Hoe ‘Het monster van het Waasland’ na 16 jaar ontmaskerd werd: “Ik ben er zeker van dat hij meer dan tien vrouwen heeft gedood”
  PREMIUM
  Vrasene/Antwerpen

  Hoe ‘Het monster van het Waasland’ na 16 jaar ontmaskerd werd: “Ik ben er zeker van dat hij meer dan tien vrouwen heeft gedood”

  Twee zwaar verminkte lichamen. En twee keer is Claudy Pierret (73) de laatste die de slachtoffers gezien heeft, maar harde bewijzen ontbreken om hem te vervolgen. In een ultieme poging om het ‘Monster van het Waasland’ te ontmaskeren, wordt zelfs een undercoveragent ingezet om te infiltreren in het marginale cafémilieu waarin Pierret vertoeft. Een harde sm-folterfilm die sterk gelijkenissen toont met de moorden, overtuigt de volksjury meer dan 16 jaar na de feiten. Maar ook in andere verdwijningen duikt de naam van de seksverslaafde amateurfotograaf op. Een reconstructie van de jarenlange jacht op een moordende sadist.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 3. Kris en Lisanne gingen hiken in Panama, maar kwamen de jungle nooit meer uit
  PREMIUM

  Kris en Lisanne gingen hiken in Panama, maar kwamen de jungle nooit meer uit

  Het is nog steeds een mysterie dat wereldwijd leeft: wat gebeurde er in Panama met de Nederlandse backpackers Kris (21) en Lisanne (22)? Voor hun boek ‘Verloren in de jungle’ reconstrueerden Marja West en Jürgen Snoeren de verdwijning van de vriendinnen: “De laatste foto van Kris raakte mij. Ze is net een stroompje overgestoken en kijkt achterom. Maar haar glimlach lijkt vermoeid. Wist ze dat ze in de problemen zaten?” Dit weten we over de laatste momenten van Kris en Lisanne.