Phil Kerton en zijn vrouw in het station van Oostende (archiefbeeld).
Volledig scherm
Phil Kerton en zijn vrouw in het station van Oostende (archiefbeeld). © PETER MAENHOUDT

Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieuze verdwijning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Louise Kerton, een 24-jarige Britse studente, van de aardbol verdween. Ze reisde door Europa en zou normaal met een ferry vanuit Oostende terug naar Dover varen. Ze kwam echter nooit aan. Nu doet haar vader een nieuwe oproep, hopend op enkele nieuwe getuigenissen of zelfs de samenwerking van de Belgische en/of Duitse politie.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Hoe ‘Het monster van het Waasland’ na 16 jaar ontmaskerd werd: “Ik ben er zeker van dat hij meer dan tien vrouwen heeft gedood”
  PREMIUM
  Vrasene/Antwerpen

  Hoe ‘Het monster van het Waasland’ na 16 jaar ontmaskerd werd: “Ik ben er zeker van dat hij meer dan tien vrouwen heeft gedood”

  Twee zwaar verminkte lichamen. En twee keer is Claudy Pierret (73) de laatste die de slachtoffers gezien heeft, maar harde bewijzen ontbreken om hem te vervolgen. In een ultieme poging om het ‘Monster van het Waasland’ te ontmaskeren, wordt zelfs een undercoveragent ingezet om te infiltreren in het marginale cafémilieu waarin Pierret vertoeft. Een harde sm-folterfilm die sterk gelijkenissen toont met de moorden, overtuigt de volksjury meer dan 16 jaar na de feiten. Maar ook in andere verdwijningen duikt de naam van de seksverslaafde amateurfotograaf op. Een reconstructie van de jarenlange jacht op een moordende sadist.