Leden van de rechtbank bezoeken de afgesloten ruimtes in de boerderij in Ruinerwold waar Gerrit Jan Van D. met vijf jongeren werd aangetroffen.
Volledig scherm
Leden van de rechtbank bezoeken de afgesloten ruimtes in de boerderij in Ruinerwold waar Gerrit Jan Van D. met vijf jongeren werd aangetroffen. © ANP

Vader en huurder ‘spookgezin’ in Ruinerwold blijven voorlopig vastzitten, rechtbank zelf op bezoek in boerderij

De raadkamer van de rechtbank in het Nederlandse Assen heeft vandaag bepaald dat de twee verdachten in de zaak-Ruinerwold langer in voorarrest moeten blijven, conform de wens van het Openbaar Ministerie. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. De rechtbank handhaaft ook de beperkingen, waardoor het tweetal alleen contact mag hebben met hun advocaten.

0 reacties

  1. Vader (67) 'spookgezin' schreef zijn eigen evangelie op internet, blijft vastzitten

    Vader (67) 'spookgezin' schreef zijn eigen evangelie op internet, blijft vastzitten

    De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, het Nederlandse equivalent van een onderzoeksrechter. Die heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd. De vader wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen. Hij blijft dus voorlopig vastzitten en zit in beperking, wat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Tegelijkertijd meldt de Volkskrant dat de vader tijdens zijn verblijf op de boerderij zijn eigen ‘evangelie’ schreef, via duizenden artikelen op het internet.