Het vaccin van AstraZeneca
Volledig scherm
Het vaccin van AstraZeneca © AP

Vaccins Pfizer en AstraZeneca doen kans op ziekenhuisopnames tachtigplussers fors dalen

De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca laten de kans op ziekenhuisopnames wegens Covid-19 al na het toedienen van één dosis met tachtig procent dalen bij de tachtigplussers. Dat blijkt maandag uit gegevens van de Britse gezondheidsdienst Public Health England (PHE), op basis van de vaccinatiecampagne in Engeland. Vier weken na het toedienen van een eerste prik ligt het aantal symptomatische coronagevallen ook bij zeventigplussers al opvallend lager, zo blijkt uit het onderzoek. Voor het vaccin van Pfizer gaat het om een effectiviteit van 57 tot 61 procent, bij AstraZeneca is dat tussen de 60 en 73 procent.

38 reacties

 • Freddy Van Groens

  2 maanden geleden
  Ze mogen nog vertellen wat ze willen, ik moet de Astra Zenika vaccin niet hebben, ik ben hoog risico en wil enkel de goede vaccin zelf als ik moet voor betalen.
 • Hugo Hechtermans

  2 maanden geleden
  Indien men het vaccin zelf moest betalen zou de meerderheid voor AstraZenica kiezen. Volgens de al dan niet opzettelijk "gelekte" nota van minister De Bleeker kost een dosis slechts 1,78 euro. Pfizer 12 euro en Moderna 18 euro. Dat is respectievelijk 600% en 1000% méér...Zouden die evenredig zoveel méér waard zijn ? Ik twijfel.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Als er eenmaal voldoende mensen een vorm van besmetting hebben opgelopen, zal zelfs geen vaccin een effectief vaccin zijn..
 • Hans Bischoff

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan ze nu eindelijk de 65+ beginnen vaccineren??
 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  En verleden week was ASTRA ZENICA niets waard ! Straf hoe ze de bevolking kunnen manipuleren !
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Een Stormtrooper bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!
  Play
  LEGO Masters

  Een Stormtroo­per bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!