Volledig scherm
© REUTERS

Vaccin Moderna blijkt nog effectiever dan dat van Pfizer: 94,5 procent en makkelijker te bewaren

Het coronavaccin van Moderna dat in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, blijkt nog efficiënter te zijn dan dat van Pfizer/BioNTech. Dat meldt het biotechnologiebedrijf zelf na een evaluatie van zijn bijna afgeronde onderzoek. Het zou in 94,5 procent van de gevallen mensen beschermen tegen het coronavirus. En het zou ook makkelijker te bewaren zijn. Europa sloot eerder al een raamovereenkomsten met Moderna en nam een optie op 180 miljoen doses.

17 reacties

 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  een reactie op Xavier 'In rusland hebben ze al 8 vaccine. Met succes grote campagne aan de gang" Het grote voordeel van die Russische vaccins is waarschijnlijk dat je het overal kan verkrijgen EN je moet ze alleen maar drinken. Het enigste nadeel is dat uw adem een tijdje naar Wodka zal stinken (en je misschien een kater krijgt) ;-)
 • Zara Vanderborg

  2 maanden geleden
  Ik zou alle mensen die kortzichtig zijn en geloven/hopen dat het een griepje wordt een grote blauwe bol op hun voorhoofd willen geven. Zo kunnen wij,medisch personeel,nadien beslissen om ze,als ze tóch ziek worden omdat ze een vaccin niet nodig vonden,te laten wachten tot we tijd hebben,want met een griepje kan dat wel een dagje of zo.Wij willen in elk geval liever mensen verzorgen,zónder risico voor eigen gezondheid
 • Maria De Vuyst

  2 maanden geleden
  We hebben al die vaccins niet nodig. Enkel voor 65+ of immunogecompromitteerden. Daarentegen moeten behandelingen met hydroxychloroquine terug mogelijk worden gemaakt. Sars-cov2 heeft zich totnogtoe gedragen naar analogie van de Spaanse griep. Indien dit verder zo evolueert krijgen we nog een opstootje na Kerst, waarna het virus afzwakt en groepsimmuniteit overneemt waardoor dit enkel nog een nieuw griepje zal zijn.
 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  't is Amerikaans en onder Trumps presidentschap dus is het 100% zeker Fake NewsIk ben er heilig van overtuigd dat moest men een hertelling doen men niet meer aan 94,5 procent zal gerakenDus, wie de winnaar is dat wordt pas binnen enkele maanden bekend gemaakt
 • Dirk Belderbos

  2 maanden geleden
  Ik wil toch wel even reageren op Johan, er is geen enkel vaccin dat die cijfers haalt, ik zou aanraden de cijfers van zogezegde werkende vaccins willen zien, dit is eigenlijk ongehoord, men kan het niet transporteren en verdelen, dit is niet haalbaar, laat de onderzoekers bewijzen hoe en Bruno zijn woorden houden geen enkele steek ! We moeten stoppen mensen blij te maken !
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug