De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock.
Volledig scherm
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock. © AP

Vaccin in Verenigd Koninkrijk sneller goedgekeurd “dankzij brexit”, claimt minister, EU bekritiseert “gehaaste beslissing”

In tegenstelling tot wat de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock vandaag beweert, is het niet dankzij de brexit dat toezichthouder MHRA als eerste heeft kunnen aanbevelen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een marktvergunning te geven. Het is net Europese wetgeving die een snelle beslissing mogelijk gemaakt heeft. De Europese Unie heeft ondertussen wel kritiek op de snelle Britse goedkeuring en zegt zelf een grondiger onderzoek te zullen voeren. Ook Duitsland heeft bewust gekozen voor een langere procedure, klinkt het in Berlijn. 

 1. Moderna-inenting is 100% effectief tegen ernstige variant van Covid-19: als België hierop intekent, zijn er vaccins voor iedereen
  PREMIUM

  Moderna-inenting is 100% effectief tegen ernstige variant van Covid-19: als België hierop intekent, zijn er vaccins voor iedereen

  Als België deze week intekent op de aankoop van het Moderna-vaccin, kunnen nog eens 2 miljoen Belgen ingeënt worden. Nog meer goed nieuws: het Amerikaanse vaccin zou 100% effectief zijn tegen een ernstige vorm van Covid-19. Moderna heeft z’n kandidaat-spuit voor goedkeuring voorgelegd aan de autoriteiten — meteen de eerste aanvraag in Europa. Hoeveel vaccins krijgt België? En wanneer gaan ze er zijn? De belangrijkste vragen beantwoord.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig