Salah Abdeslam (links) op 11 november 2015 aan een tankstation in Ressons (ten noorden van Parijs), twee dagen voor de zelfmoordaanslagen met meer dan 130 doden en bijna 400 gewonden.
Volledig scherm
Salah Abdeslam (links) op 11 november 2015 aan een tankstation in Ressons (ten noorden van Parijs), twee dagen voor de zelfmoordaanslagen met meer dan 130 doden en bijna 400 gewonden. © AFP

Uren na Parijse aanslagen interviewde RTBF-journaliste nietsvermoedend Salah Abdeslam

Uren na het bloedbad in de Parijse concertzaal Bataclan op 13 november 2015 heeft een journaliste van de RTBF nietsvermoedend Salah Abdeslam geïnterviewd. De Franstalige publieke omroep heeft het radiofragment teruggevonden in hun archief. De toen 26-jarige terrorist, die vanaf deze week terechtstaat voor zijn aandeel in de zelfmoordaanslagen waar meer dan 130 doden en bijna 400 gewonden vielen, was toen op de terugweg van de dodelijke raids.

5 reacties

 • Miguel Verstraete

  2 maanden geleden
  Op het proces beweert Abdeslam vandaag dat ze "als honden behandeld" worden. Ik vind dat een regelrechte schande. Die gasten verdienen het niet om nog zo goed behandeld te worden. Een diepe vergeetput met dagelijks een beschimmelde korst brood en een klets verschaald water, beter dan dat hadden die mannen eigenlijk niet mogen krijgen in afwachting van het proces. Elke euro die ze de maatschappij kosten is er twee te veel.
 • C. S.

  2 maanden geleden
  Wat een klucht, die gast was al langer gekend bij politie en gerecht als zijnde jihadist en passeert gewoon koudweg 3 controles, dan weet je toch dat al die gegevensbestanden van jihadisten gewoon een lachertje zijn. Alleen is het niet meer grappig wanneer zoveel mensen er het leven bij laten mede door de onkunde van de overheidsdiensten en vooral wetgevers.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Voor Europa waren er dagelijks vontroles met lijsten die dagelijks geüpdatet werden...nu worden diezelfde lijsten amper nog bijgewerkt...technologische vooruitgang zeker met de komst van "europa"
 • Bart Huysmans

  2 maanden geleden
  Prachtig politiewerk! Waarom dan controleren?
 • Jan De Greef

  2 maanden geleden
  Volgens federaal procureur Van Leeuw stond Abdeslam toen “zacht geseind”, dus ook Europees. Ze wisten het. De Franse gendarmerie heeft de auto aan de grens gecontroleerd. Toch lieten ze hem door in de hoop dat de Belgische politie hem zou arresteren. Niet dus. Hier klopt iets niet. Wat zegt Van Leeuw niet?
 1. Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen
  Buitenland
  16

  Honger in Afghanis­tan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

  Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”