Een wenend kindje in een opvangkamp in Kaboel
Volledig scherm
Een wenend kindje in een opvangkamp in Kaboel © EPA

Unicef wil hulp aan noodlijdende Afghaanse kinderen uitbreiden

VN-kinderrechtenorganisatie Unicef hoopt de humanitaire hulp aan kinderen en gezinnen in Afghanistan de komende tijd uit te breiden. "Ongeveer 10 miljoen kinderen in Afghanistan hebben humanitaire hulp nodig om te overleven", laat de organisatie weten. Voor ongeveer 1 miljoen van deze kinderen dreigt acute ondervoeding, klinkt het.

 1. Amerikaanse concurrentiewaakhond wil overname ‘Call of Duty’-ontwikkelaar Activision-Blizzard door Microsoft stoppen
  3

  Amerikaan­se concurren­tie­waak­hond wil overname ‘Call of Du­ty’-ontwikke­laar Activision-Bliz­zard door Microsoft stoppen

  De FTC, de Amerikaanse concurrentiewaakhond stapt naar de rechtbank om de deal tussen Activision-Blizzard en Microsoft tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Als Microsoft merken als ‘Call of Duty’ in handen krijgt, heeft het techbedrijf volgens de toezichthouder “zowel de mogelijkheid als het motief” om de concurrentie te beperken.
 2. Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijsplafond

  Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijspla­fond

  Een week nadat de Europese Unie, de G7 en Australië een prijsplafond van 60 dollar per vat voor Russische aardolie hadden afgesproken, heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gedreigd om de productie van Russische olie te verminderen, indien hij dat noodzakelijk acht. "We denken na over een eventuele vermindering van de productie indien nodig", zegt president Poetin tijdens een persconferentie in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek, in de marge van een regionale top.
 1. Twee Gentse jongeren gered uit Afghanistan met hulp van Sint-Bavohumaniora: “Onze leerlingen zullen anders terugkeren dan ze vertrokken zijn”
  PREMIUM
  Gent

  Twee Gentse jongeren gered uit Afghanis­tan met hulp van Sint-Bavohumani­o­ra: “Onze leerlingen zullen anders terugkeren dan ze vertrokken zijn”

  Twee jongeren die schoollopen in het Sint-Bavohumaniora zijn gered uit Afghanistan, nadat ze gevlucht waren en dagenlang voor de poorten van het vliegveld in Kaboel hadden gestaan. Directrice Hilde Allaert hielp vanop afstand bij de reddingsoperatie en is opgelucht dat de familie nu op weg naar huis is. “Het moeten daar helse toestanden geweest zijn; enkelen zijn zelfs van commotie en uitputting flauwgevallen op het tarmac.”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.