Volledig scherm
© AP

Unicef: "Elke dag zes kinderen gedood of verwond in Jemen"

Het conflict in Jemen en de snel verslechterde humanitaire situatie in het Arabische land verwoesten het leven van kinderen. "Het afgelopen jaar werden er gemiddeld zes kinderen per dag verwond of gedood. Het land staat op het punt van instorten", waarschuwt Unicef in een rapport.

 1. Hoe en waarom IS plan uitrolde om terreur naar Europa te exporteren
  AANSLAGEN BRUSSEL

  Hoe en waarom IS plan uitrolde om terreur naar Europa te exporteren

  Negen dagen voor de aanslagen in Parijs plaatsgrepen, kwamen leiders van Islamitische Staat samen in de Syrische stad Tabqah voor overleg over de toekomst van de terreurorganisatie. Daar werd de focus verlegd naar het exporteren van de chaos naar Europa. Volgens twee IS-leden die vertrouwd zijn met wat toen werd bedisseld, zaten toen wel 200 militanten over heel Europa klaar om bevelen te ontvangen. Dat meldt The Guardian.
 2. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat”

  Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbe­zoek aan Grieken­land, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat”

  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.