Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © via REUTERS

Unesco pleit voor heropening scholen voor meisjes in Afghanistan

Unesco heeft opgeroepen tot een spoedige heropening van scholen voor meisjes in Afghanistan. Het uitblijven daarvan zal “onomkeerbare gevolgen” voor de helft van de Afghaanse bevolking hebben, waarschuwde de VN-organisatie voor onderwijs en cultuur.

 1. Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkiezingsdebat met Biden positieve coronatest af”

  Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkie­zings­de­bat met Biden positieve coronatest af”

  Mark Meadows, een ex-medewerker van Donald Trump, beweert in zijn boek dat de voormalige president van de Verenigde Staten op 26 september 2020, drie dagen voor zijn eerste verkiezingsdebat met Joe Biden, al wist dat hij corona had. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. “Trump wist bovendien dat elke kandidaat 72 uur voor de aanvang van het debat een negatieve test moest afleggen, dus gebruikte hij een andere test”, aldus Meadows. “Niets zou hem tegenhouden om aan het debat deel te nemen”, klinkt het.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  De Israëlische stad Tel Aviv is voor het eerst verkozen tot ‘s werelds duurste stad om in te leven. De stad heeft die ongewenste titel onder andere te wijten aan de hoge inflatie, die de prijs voor heel wat goederen en diensten de hoogte heeft ingejaagd tijdens de coronapandemie. Tel Aviv heeft zo de plaats ingenomen van de winnaars van vorig jaar: Parijs, Zürich en Hongkong. Elk jaar wordt de ranglijst van de duurste steden samengesteld door de Economist Intelligence Unit (EIU).