Theodore 'Ted' Kaczynski, beter bekend als de Unabomber.
Volledig scherm
Theodore 'Ted' Kaczynski, beter bekend als de Unabomber. © ap

Unabomber (79) overgebracht naar gevangenisziekenhuis

De zogenoemde Unabomber, de Amerikaan Ted Kaczynski, die met bombrieven jarenlang de VS in zijn greep hield, is overgebracht naar een gevangenisziekenhuis in de Amerikaanse staat North Carolina. Waarom de 79-jarige uit zijn cel is gehaald, wil een woordvoerder van het gevangeniswezen volgens The Washington Post niet zeggen. De Amerikaanse krant meldt dat er mogelijk sprake is van ernstige gezondheidsproblemen.

 1. “Mijn vader werd vermoord door de CIA”: het verbluffende verhaal achter Netflix-docu ‘Wormwood’
  PREMIUM
  TV

  “Mijn vader werd vermoord door de CIA”: het verbluffen­de verhaal achter Net­flix-do­cu ‘Wormwood’

  Op 28 november 1953 maakte een Amerikaanse wetenschapper een val uit het raam van zijn kamer in het Statler Hotel in New York. Zelfdoding of ongeval, luidde de conclusie. Maar het lijkt er steeds meer op dat Frank Olson werd vermoord en dat achter zijn dood een onthutsend verhaal schuilgaat van misdadige experimenten en misleiding. “Mijn vader werd vermoord door de CIA”, stelt Olsons zijn zoon Eric in Netflix-docu ‘Wormwood’. “En hij was niet het enige slachtoffer.”
 2. “Laat de gijzelaars niet vrij”: Jimmy Carter (98) ontdekt op zijn sterfbed hoe hij presidentschap verloor aan Republikeins complot met Iran
  PREMIUM
  2

  “Laat de gijzelaars niet vrij”: Jimmy Carter (98) ontdekt op zijn sterfbed hoe hij president­schap verloor aan Republi­keins complot met Iran

  Hij kan nu ieder ogenblik sterven, de man die in het Witte Huis zat van 1977 tot 1981. Slechts vier jaar, want Jimmy Carter is één van de enige tien presidenten in de geschiedenis van de VS die hun herverkiezing verloren. En het is pas nu dat een kroongetuige onthult hoe dat kwam. Zijn tegenstrevers gooiden er de vrijheid en het welzijn van 52 landgenoten voor te grabbel. In een cynisch complot met Iran, dat wij hier reconstrueren.