De Amerikaanse actrice Uma Thurman liet een abortus uitvoeren toen ze nog geen 20 was.
Volledig scherm
De Amerikaanse actrice Uma Thurman liet een abortus uitvoeren toen ze nog geen 20 was. © EPA

Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"

De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.

4 reacties

 • Ronny Van Geel

  2 jaar geleden
  @Wim Claes Geen appelen met peren vergelijken. Elke vrouw is baas over haar lichaam.
 • Kceetje Cleymans

  2 jaar geleden
  @Wim Claes geen man beslist over mijn lichaam
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  Als 20 jarige zou jebtoch verwachten dat je je pil kan uitrekenen, of andere middelen gebruikt.hoe je het draait of keert, het is een levend wezen dat in je buik levend in stukken wordt geknipt en wordt weggegooid als afval.het valt me dan ook moeilijk om respect op te brengen voor abortus. Ik aanvaard gronden waarop deze wel mag gebeuren. Maar als anticonceptie is dit er ver over . Dit is onaanvaardbaar.en zelf beslissen, over een tatoeage of een piercing beslist ge zelf. Niet over dood of leve
 • Sofie Hugeliet

  2 jaar geleden
  Een vrouw heeft het recht om over haar eigen lichaam te beslissen en deze keuze abortus is dan is dat haar goed recht. Niemand heeft recht om een vrouw daar voor te veroordelen. Ik ben pro abortus. Ik wilde nooit geen kinderen en heb dan ook altijd mijn voorzorgen genomen om niet zwanger te geraken (wat nooit gebeurd is) moest het door omstandigheden dan toch gebeurd zijn dan onderging ik direct een abortus. Mijn lichaam, mijn beslissing!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.