De Amerikaanse actrice Uma Thurman liet een abortus uitvoeren toen ze nog geen 20 was.
Volledig scherm
De Amerikaanse actrice Uma Thurman liet een abortus uitvoeren toen ze nog geen 20 was. © EPA

Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"

De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.

4 reacties

 • Ronny Van Geel

  3 weken geleden
  @Wim Claes Geen appelen met peren vergelijken. Elke vrouw is baas over haar lichaam.
 • Kceetje Cleymans

  4 weken geleden
  @Wim Claes geen man beslist over mijn lichaam
 • wim CLAES

  4 weken geleden
  Als 20 jarige zou jebtoch verwachten dat je je pil kan uitrekenen, of andere middelen gebruikt.hoe je het draait of keert, het is een levend wezen dat in je buik levend in stukken wordt geknipt en wordt weggegooid als afval.het valt me dan ook moeilijk om respect op te brengen voor abortus. Ik aanvaard gronden waarop deze wel mag gebeuren. Maar als anticonceptie is dit er ver over . Dit is onaanvaardbaar.en zelf beslissen, over een tatoeage of een piercing beslist ge zelf. Niet over dood of leve
 • Sofie Hugeliet

  4 weken geleden
  Een vrouw heeft het recht om over haar eigen lichaam te beslissen en deze keuze abortus is dan is dat haar goed recht. Niemand heeft recht om een vrouw daar voor te veroordelen. Ik ben pro abortus. Ik wilde nooit geen kinderen en heb dan ook altijd mijn voorzorgen genomen om niet zwanger te geraken (wat nooit gebeurd is) moest het door omstandigheden dan toch gebeurd zijn dan onderging ik direct een abortus. Mijn lichaam, mijn beslissing!
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”
  Play
  8

  Voormalige Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken Colin Powell overleden door coronavi­rus en kanker: “Immuunsys­teem aangetast”

  Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.