Reizigers op Brussels Airport. Ter illustratie.
Volledig scherm
Reizigers op Brussels Airport. Ter illustratie. © Photo News

Uitwerking Belgisch coronacertificaat vrij eenvoudig: “De backoffice is er al”

De Europese Unie haast zich om tegen de zomervakantie de EU-landen de mogelijkheid te bieden om het zogenaamde ‘coronacertificaat’ te verdelen. Met dit attest of coronapaspoort zou wie gevaccineerd is tegen Covid-19, een recente negatieve test kan voorleggen of na besmetting over antilichamen beschikt vrij moeten kunnen rondreizen in de Schengenzone. De technische uitwerking van het certificaat is in België vrij eenvoudig, laat Frank Robben, administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) weten.

18 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  Weer iets om bij te schrijven in het grote blunderboek.
 • ingrid grieten

  2 weken geleden
  "Op 10 mei gaat de eerste testfase van start." Wedden dat er voor 14 mei al de eerste problemen zullen zijn. Overheid en goed voorbereid? Water kan niet branden.
 • Frans Peeters

  2 weken geleden
  EU gaat hier geld voor uitrekken, dus meer belasting en hoelang duurt de werking van een vaccin als er nu al gesproken word van derde prik in september ?
 • Heinrich Wolf

  2 weken geleden
  Iedereen krijgt toch na zijn eerste en tweede vaccinatie in de vaccinatie centra een pasje mee waar alle relevante in vermeld staat. Als op lange termijn herhalingen blijken nodig te zijn zou het nuttig kunnen zijn een pas in de form van onze huidige intern. reispas te ontwerpen. Telkens de laats toegevoegde stempel zou dan geldig zijn. Inbouwen in de chip van de ID kaart is ook een mogelijkheid.
 • Alfons Vanacker

  2 weken geleden
  Ik heb al maanden een QR code hier in China, het kost mij niets.
 1. Europees Parlement geeft groen licht voor coronapaspoort: wat betekent dat concreet voor onze vakantie?

  Europees Parlement geeft groen licht voor coronapas­poort: wat betekent dat concreet voor onze vakantie?

  Europa heeft zojuist een nieuwe stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid zijn standpunt vastgelegd voor de onderhandelingen over het coronacertificaat, dat vanaf de zomer veilig reizen in de EU opnieuw mogelijk moet maken. Om discriminatie te vermijden van wie nog niet gevaccineerd is, wil het parlement dat de coronatesten gratis blijven. Dit is wat het concreet betekent voor onze vakantie.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan