Reizigers op Brussels Airport. Ter illustratie.
Volledig scherm
Reizigers op Brussels Airport. Ter illustratie. © Photo News

Uitwerking Belgisch coronacertificaat vrij eenvoudig: “De backoffice is er al”

De Europese Unie haast zich om tegen de zomervakantie de EU-landen de mogelijkheid te bieden om het zogenaamde ‘coronacertificaat’ te verdelen. Met dit attest of coronapaspoort zou wie gevaccineerd is tegen Covid-19, een recente negatieve test kan voorleggen of na besmetting over antilichamen beschikt vrij moeten kunnen rondreizen in de Schengenzone. De technische uitwerking van het certificaat is in België vrij eenvoudig, laat Frank Robben, administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) weten.

18 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Weer iets om bij te schrijven in het grote blunderboek.
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  "Op 10 mei gaat de eerste testfase van start." Wedden dat er voor 14 mei al de eerste problemen zullen zijn. Overheid en goed voorbereid? Water kan niet branden.
 • Frans Peeters

  2 jaar geleden
  EU gaat hier geld voor uitrekken, dus meer belasting en hoelang duurt de werking van een vaccin als er nu al gesproken word van derde prik in september ?
 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Iedereen krijgt toch na zijn eerste en tweede vaccinatie in de vaccinatie centra een pasje mee waar alle relevante in vermeld staat. Als op lange termijn herhalingen blijken nodig te zijn zou het nuttig kunnen zijn een pas in de form van onze huidige intern. reispas te ontwerpen. Telkens de laats toegevoegde stempel zou dan geldig zijn. Inbouwen in de chip van de ID kaart is ook een mogelijkheid.
 • Alfons Vanacker

  2 jaar geleden
  Ik heb al maanden een QR code hier in China, het kost mij niets.