Anuna De Wever op weg naar Chili voor de klimaattop.
Volledig scherm
Anuna De Wever op weg naar Chili voor de klimaattop. © VTM

Uitstel klimaattop Chili: “Zo goed als zeker dat Spanje conferentie gaat organiseren”

Spanje heeft voorgesteld de COP25 internationale klimaatconferentie in Madrid te organiseren. Dat heeft de Chileense president Sebastian Piñera gezegd. De top stond gepland voor december in Chili, maar werd geannuleerd door de sociale crisis in het land.

15 reacties

 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Spanje heeft dit voorgesteld, want het organiseren van een klimaattop trekt de aandacht weg van het feit dat er tegenwoordig in Europa weer politieke gevangenen bestaan.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat alle klimaatactivisten Spanje verwerpen. Tja, vroeg of laat zou het politiek worden. Chili heeft een akkoordje (en wat onder tafel ?) gesloten met Spanje, maar een echte klimaatorganisatie loopt daar niet in. Ik ben benieuwd.
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  Goed nieuws voor Anuna en haar domme volgers , weer niet naar school en daar is het uiteindelijk om te doen .
 • Patrik De Weirdt

  2 jaar geleden
  Natuurlijk wil Spanje de klimaattop organiseren: dan wordt de aandacht afgeleid van Catalonië waar de Spaanse centrale regering de democratie uit het venster geworpen heeft. Dat zal Anuna echter niet deren want zij interesseert zich toch enkel voor het klimaat. De mensen zijn voor haar bijkomstig.
 • Willy Van de Camp

  2 jaar geleden
  Oei de bootreis moet worden afgebroken! Retour Spanje maar dat is niet erg, er zijn nu al problemen dus misschien best terugkeren! Tijdens het laatste gesprek met Anuna was de boot niet aan het zeilen want men kon de motor horen draaien, aan de golven te zien stond er wel degelijk veel wind maar de zeilen waren niet op!Ik denk nu echt wel dat die komedie moet stoppen!